Over ons

Blue4Green – opgericht door Daan Sistermans en Erik Staijen – is ontstaan uit een samenwerking tussen de Universiteit Twente en het bedrijf Medimate.

Blue4Green is een jong, innovatief bedrijf dat werkt aan techniek voor betere en snellere diagnoses bij dieren. Met de techniek van Blue4Green kunnen professionals die met dieren werken direct een diagnose stellen. Zo kan een arts meteen maatregelen nemen als het dier iets onder de leden heeft of zelfs preventief ingrijpen. Bekijk de video voor een goed beeld van ons bedrijf.

De baanbrekende techniek van Blue4Green opent een wereld van nieuwe mogelijkheden die de gezondheid en het welzijn van dier en mens bevordert.

 

Missie: Connect to give the right insight

Blue4Green wil met het mobiele laboratorium en veterinaire management programma’s inzicht @point of animal care geven. Dan kunnen professionals eerder  ingrijpen en met behulp van preventieve programma’s diergezondheid waarborgen.

De mogelijke effecten van intensieve veehouderij op de gezondheid van de dier en mens vragen juist nu om meer inzicht @ point of animal care en preventieve programma’s.

We geloven dat het verbinden van mens, dier en omgeving de heldere inzichten geeft die leiden tot een duurzamere wereld.

We connect to give the right insight.

Het Team

Blue4Green bestaat uit jonge professionals en partners die hun taak invullen op hun eigen wijze. We proberen altijd te operen vanuit ons eigen inzicht en die ter discussie te stellen om daarmee tot een helder inzicht te komen over de problemen die we met onze producten oplossen.

Al onze medewerkers en partners spelen het liefst de rol die hun het beste ligt. Dat geldt ook voor de organisaties die we met elkaar vormen en voor de producten waar we samen achter staan. Wij zorgen ervoor dat de identiteit  van de organisatie, medewerkers, partners en van de producten of diensten op elkaar is afgestemd.

Hiermee hopen we de rollen mens, merk en organisatie in harmonie te brengen en zien we dat de energie en passie ontstaat die nodig is voor het verwezenlijken van onze missie. Het succes wordt gevoed door de bevlogenheid waarmee het team het product bij de klant brengt. Eerst de kern, dan de kracht.

Bij ons werken?

Wij zijn continu op zoek naar talent. Ons team is professioneel, maar de sfeer is ongedwongen en vriendschappelijk. Op de website vind je  meer informatie over onze producten.  Bekijk onze vacatures

 

 

 

  • De wetenschap

    Jarenlang is wereldwijd aan de Lab-on-a-chip technologie gewerkt. In 2000 startte de Lab-on-a-chip Group aan de Universiteit Twente in samenwerking met het MESA+ Institute for nanotechnology het onderzoek naar mogelijkheden om de concentratie lithium in bloed te meten. Het onderzoek …Lees verder

  • De techniek

    De oplossing van Blue4Green bestaat uit twee delen: De Labbook® en de FarmChip®. De chip meet de concentratie calcium en magnesium in een druppel bloed of urine. Deze resultaten worden van de chip uitgelezen met het Labbook® waarna de chip …Lees verder