Bluefrog help

Hier vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden. Klik op de vraag om het antwoord te bekijken.
Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Algemeen

Hoe vul ik een transitiekaart in? (Video)
Bekijk hier de video over het invullen van transitiekaarten.

  • Voeg eerst de dier ID nummers toe onder ‘Dieren’.
  • Klik op ‘Transitiekaarten’ in het menu.
  • In de 3e groep (lacterende koeien en vaarzen) staan de nieuwe koeien.
  • Klik op ‘Zet droog’ wanneer de koe wordt droog gezet (klik ook voor hoogdrachtige pinken/vaarzen op deze knop, maar dan hoeft er geen droogzetdatum ingevuld te worden). Vul voor koeien de droogzetdatum in en klik op ‘Verplaats naar droge koeien’.
  • U kunt alle gegevens in de transitiekaart (behalve het halsbandnummer) invullen en aanpassen door op de cel te klikken.
  • Als het kalf is geboren, klikt u op ‘Afgekalfd’ en vul de gegevens in. De complicaties worden tot 4 weken na kalven bijgehouden. Daarna kan de kaart worden afgesloten.
Hoe voeg ik uitslagen van calcium en ketonmetingen toe?
Het resultaat van een ketonmeting kunnen dierenartsen en melkveehouders op de transitiekaart invoeren. Vul eerst de transitiekaart in (minimaal de droogzetdatum en de afkalfdatum). De koe staat dan in de tabel met verse koeien. Klik in de kolom ‘Ketonen’ op de cel van de betreffende koe en vul de uitslag in.

Een dierenarts kan calcium uitslagen toevoegen door in het menu op ‘Metingen’ en vervolgens op ‘Toevoegen’ te klikken. Vul ook voor deze koeien de transitiekaart in met minimaal de droogzetdatum en afkalfdatum. Dan verschijnt de meting automatisch op de kaart en in de tijdlijn op het dashboard.

Voor dierenartsen

Hoe geef ik mijn klanten toegang tot Bluefrog en Dry2Fresh?
Als u inlogt, komt u in het overzicht van klanten. Klik op ‘Voeg cliënt toe’ en vul de gegevens in. Zet een vinkje achter ‘Geef toegang tot Bluefrog’ en vul onderaan de inloggegevens in. Mail deze naar de klant. Als de klant meedoet aan Dry2Fresh, zet dan ook een vinkje achter ‘Geef toegang tot Dry2Fresh’. Vergeet niet op Opslaan te klikken.
Wat moet ik doen als een klant stopt met Dry2Fresh?
Ga naar het overzicht van cliënten en klik op ‘Bewerk’ achter de naam van de cliënt. Klik op het vinkje achter ‘Geef toegang tot Dry2Fresh’, zodat het verdwijnt. Als de klant helemaal geen gebruik meer maakt van Bluefrog, vink dan ook ‘Geef toegang tot Bluefrog’ uit. De gegevens blijven bewaard, zodat de draad later weer opgepakt kan worden indien gewenst.

Voor melkveehouders

Hoe importeer ik ID nummers uit Dienst Regelingen?
Hier vindt u de handleiding om de ID nummers van uw koeien te importeren.