Melkveehouders spreken zich uit over verduurzaming zuivelketen

Gezondekoe.nlHet gros van de melkveehouders wil en kan het antibioticagebruik terugdringen en de weidegang behouden. Zij vinden dit de belangrijkste maatregelen om de zuivelproductie duurzamer te maken. Ook het verlengen van de levensduur van melkkoeien is voor veel boeren een streven, maar of het haalbaar is, daarover zijn de meningen verdeeld. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen UR.

De voordelen van het verlengen van de levensduur van koeien kunnen goed door dierenartsen in de bedrijfsbegeleiding worden meegenomen. Zij weten als geen ander hoe de  levensduur van melkkoeien te verlengen met behulp van preventieve maatregelen. Bijvoorbeeld door de transitie, de belangrijkste periode in het jaar van een koe, te verbeteren. Er kan veel mis gaan in de transitie, maar goed management, huisvesting en rantsoen voorkomen vele problemen met de gezondheid. Dit brengt de kosten omlaag én zorgt voor een langer, aangenaam leven voor de koe.

Vragen over onze preventie programma’s? Neem contact op!

Dit bericht is gepubliceerd in Algemeen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *