Duitse koeien maken kennis met Dry2Fresh

Op vrijdag 29 maart hebben Blue4Green & Slingeland dierenartsen uit Silvolde (Gel.) samen het eerste Duitse melkveebedrijf in Dry2Fresh opgestart.Vlak over de grens bij Aalten in het Duitse Bocholt had de familie Gross-Hardt een primeur. Zij zijn namelijk het eerste Duitse melkveebedrijf dat instapt in Dry2Fresh.

Bij het mooie melkveebedrijf met 120 koeien werden op die dag door begeleidend dierenarts Bart Wille van Slingeland dierenartsen en transitiespecialist Jorien Papen van Blue4Green onder andere de doelstellingen bepaald, werd het softwaresysteem Bluefrog uitgelegd en zijn er diverse bloedjes getapt voor het bepalen van de calcium- en ketonenwaarden.

Met veel nieuwe kennis en energie zal de heer Gross-Hardt vanaf nu intensief zijn droge en verse koeien gaan monitoren. Zo ligt er over 3 maanden een op maat gemaakt rapport klaar met adviezen van zijn eigen dierenarts waar de veehouder direct mee aan de gang kan. Het uiteindelijk resultaat zal moeten zijn dat de koeien straks beter opstarten, een hogere piekproductie halen en de heer Gross-Hardt plezieriger zal melken. Wij houden u op de hoogte!

Dit bericht is gepubliceerd in Algemeen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *