Blue4Green aanwezig op het World Economic Forum

In 1971 richtte Klaus Schwab – toen zelf 33 – het World Economic Forum op met als doel ’to improve the state of the World’. Ruimt veertig jaar later komen er een ongekend groot aantal van 2500 beleidsbepalers bijeen om een betere draai te geven aan de wereld.

Voor de tweede keer in de geschiedenis van het forum zijn – onder de noemer Young Global Shapers – 50 jonge en/of aankomende managers en beleidsbepalers welkom; niet omdat ze jong zijn, maar omdat ze expertise bezitten die nieuw is. Nieuwe, innovatieve bedrijven krijgen daarmee de kans om in 500 microfoons te praten. Zo ook Blue4Green. Erik Staijen (31) zal in Davos aanwezig zijn om aandacht te vragen voor de dreigende, wereldomvattende voedselschaarste, voor de mogelijke oplossingen en voor de bijdragen die Blue4Green daaraan levert.

Voedselproductie

Voordat de huidige generatie 30-ers in 2050 met pensioen gaat zal de wereldbevolking van 7 miljard naar 9.1 miljard gestegen zijn. Om die bevolking te blijven voeden en in de welvaart te voorzien zal de wereldwijde voedselproductie met 70% moeten stijgen terwijl er nog maar 10% nieuwe landbouwgronden zijn en zoet water schaarser wordt.

Nieuwe methoden ter preventie van dierziektes en nieuwe inzichten op het gebied van gewasteelt worden op termijn cruciaal in onze voedselproductie. Blue4Green draagt bij aan oplossingen door met de nieuwste micro-, nano- en ict-technologieën data te verzamelen en beter inzicht te verkrijgen in de gezondheid en ontwikkeling van dieren. Hierdoor kunnen we gezonde dieren gezond houden en zieke dieren sneller genezen waardoor uiteindelijk op verantwoordelijke en efficiëntere manier voedsel kan worden geproduceerd. Zodoende kan ook het preventief gebruik van antibiotica in de veehouderij worden terug gedrongen.

Dit bericht is gepubliceerd in Algemeen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *