Military en Blue4Green werken aan internationale diagnostiek voor paarden

Veilige sport stond altijd al bovenaan het prioriteitenlijstje van Military Boekelo-Enschede. De nieuwe samenwerking met Blue4Green geeft daar een nieuwe dimensie aan. Samen werken het evenement en het innovatieve bedrijf, beiden uit Twente, aan nieuwe diagnostiek voor sportpaarden over de hele wereld. Een mogelijke toepassing is het meten van uitdroging bij paarden die na een lang transport aankomen op de wedstrijd. Zo kan de ruiter rekening houden met de fysieke toestand van het paard en de atleet op vier benen veiliger laten sporten.

Robert Zandstra, directeur van de military, is blij met de nieuwe samenwerking: “De Military en Blue4Green passen uitstekend bij elkaar; beide hebben hun wortels in Twente en staan voor innovatie die het leven van dieren veiliger en gezonder maakt.”

Voor de oprichter van Blue4Green, Erik Staijen, is het evenement een mooie kans: “Via de Military hopen we de ontwikkeling van diagnostiek bij paarden een vliegende start te geven. Onze techniek is geschikt om dehydratie bij paarden aan te tonen en dat is zeer relevant. Uitdroging verlaagt namelijk de coördinatie, terwijl die erg belangrijk is tijdens het springen van een parcours. Van de buitenkant is het moeilijk te zien aan een paard, maar met onze techniek is binnen enkele minuten duidelijk of het paard niet te veel vocht heeft verloren.”

Tijdens de Military draagt Blue4Green bij aan een seminar van Groep Geneeskunde van het Paard. Thema’s als het meten van dehydratie en andere mogelijke diagnostiek voor paarden zullen aan de kritische blik van de sporters, trainers en dierenartsen onderworpen worden. Daarnaast kunnen de deelnemers kennis maken met de techniek van Blue4Green. Het doel is een sprong vooruit in diagnostiek voor paarden, die binnen enkele jaren gebruikt kan worden voor elk paard op de Military.

 

 

Dit bericht is gepubliceerd in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *