Demissionair minister de Jager op bezoek bij Blue4Green

Maandag 2 juli is demissionair minister van Financiën, Jan Kees de Jager, op bezoek geweest bij Kennispark Twente  en de campus.  Blue4Green was naast 4 andere bedrijven geselecteerd uit een groep van tientallen spin-off bedrijven om bij dit bezoek haar techniek en product te presenteren.

De bijeenkomst stond in het kader van Innovatie en Ondernemerschap. Het had een informeel karakter en vond plaats in een kleinschalig open lucht theater. Na een inleiding door de minister zelf kwamen de 5 spin-off bedrijven aan bod. Blue4Green was vertegenwoordigt door Erik Staijen (eigenaar/technicus), Henk Veltkamp (ex-melkveehouder/investeerder), Elske de Mik (praktiserend dierenarts dierenkliniek Deventer) en Jorien Papen (dierenarts Blue4Green).

Via een heldere kernboodschap werd aan de minister uitgelegd waarom de lab-on-a-chip techniek en het Dry2Fresh programma zo veelbelovend zijn. De succesvolle samenwerking tussen Blue4Green, universiteiten Twente en Wageningen en het MKB (dierenartsen, melkveehouders) werd hierbij benadrukt. Daarnaast stond de minister ook open voor enkele kritische opmerkingen over  wetmatige obstakels voor innovatieve ondernemers en gaf hij aan deze zaken te behandelen.

De minister sloot de bijeenkomst af met lovende woorden en gaf aan zeer geïnspireerd te zijn door de gesprekken.

Dit bericht is gepubliceerd in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *