Slepende melkziekte kost melkveehouders 27.600 euro per 100 koeien

Onderzoek in Engeland laat zien dat slepende melkziekte een groeiend probleem is en melkveehouders veel geld kost. Het probleem wordt over het algemeen veroorzaakt door onevenwichtige voeding in de transitie periode. De gevolgen zijn een verminderde melkopbrengst en vruchtbaarheid en een hoger risico op lebmaagverplaatsingen. Maar een beter management kan veel problemen voorkomen.

Het Dry2Fresh programma voorziet hier in: met ketonenmetingen wordt het probleem per bedrijf in kaart gebracht. Dierenarts en melkveehouder werken vervolgens samen om het management te verbeteren en (onder andere) slepende melkziekte te voorkomen.

Lees meer over de kosten van slepende melkziekte en de mening van melkveehouders op de website van NieuwsGrazer.

 

 

Dit bericht is gepubliceerd in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *