Ook schapen hebben last van melkziekte

Niet alleen koeien kampen vaak met een calcium gebrek bij een geboorte. Ook schapen kunnen melkziekte krijgen bij het aflammeren en dat komt dit jaar opvallend veel voor. Dit meldt vakblad voor schapenhouders ‘Het Schaap’ op haar website. Dierenarts Loek van Vliet merkt in zijn praktijk op Texel dat veel schapen dit jaar een klassieke vorm van melkziekte hebben. Hij wijt dit aan het zachte najaar, waardoor de schapen te dik zijn. Van sommige schapen is bijna niet meer te zien dat ze nog ademen, maar gelukkig is de aandoening goed te behandelen.

Ook bij schapen is de aandoening niet altijd makkelijk te herkennen en een snelle calcium meting maakt een adequate behandeling mogelijk.

Dit bericht is gepubliceerd in Algemeen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *