Eerste Dry2Fresh informatie-avond

Afgelopen donderdagavond kwamen de Dry2Fresh deelnemers van De Graafschap Dierenartsen bij elkaar voor de eerste Dry2Fresh informatieavond. De opkomst was groot en de zaal zat dan ook goed vol!

De avond begon met enkele actualiteiten (Schmallenbergvirus en BGP/BBP) door Rene Bemers. Jorien Papen vertelde vervolgens over de onderzoeksresultaten van het grootschalige melkziekte-onderzoek dat De Graafschap Dierenartsen samen met Blue4Green heeft uitgevoerd. Vervolgens was het tijd om de Dry2Fresh resultaten tot nu toe te bespreken. Wat bleek? Grote bedrijfsverschillen in calcium-, ketonenmetingen maar ook in Droge Koe Scores en huisvestingvormen. Sommige bedrijven zijn al maanden bezig, anderen pas enkele weken, dus het wordt steeds interessanter om de bedrijven te vergelijken. Bij de volgende bijeenkomst zullen alweer meer resultaten bekend zijn na aanpassing van rantsoen, management of huisvesting.

Last but not least was dierenarts Jan Dijkhuizen, hij leerde iedereen te denken als een koe. Op die manier wordt heel logisch waarom sommige vormen van huisvesting en management niet goed werken en andere juist ontzettend goed. Door naar de natuurlijke behoefte en het gedrag van koeien te kijken en daar zaken op aan te passen, kun je vaak veel winst behalen. Al met al een leerzame avond met enthousiaste, gemotiveerde veehouders.

Wilt u ook een workshop op uw praktijk of bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Dit bericht is gepubliceerd in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.