Blue4Green introduceert Dry2Fresh Scan

Om dierenartsen en melkveehouders te helpen calciumgebrek bij melkkoeien aan te pakken, heeft Blue4Green  het Dry2Fresh bedrijfsbegeleidingsprogramma ontwikkeld. Een Scan is de eerste stap in dit programma; zo komen de koeien met subklinische melkziekte boven water.

Ruim driekwart van de Nederlandse melkkoeien heeft een gebrek aan calcium rondom het moment van afkalven. De top van 22% heeft een ernstig gebrek waarbij symptomen van melkziekte vaak zichtbaar zijn. De rest van het probleem ligt ‘onder water’; deze koeien vertonen geen symptomen van melkziekte, maar hebben wel een vergrote kans op kostbare gezondheidsproblemen. Calciumgebrek veroorzaakt naar schatting € 10.000,- tot € 30.000,- aan kosten en gemiste inkomsten per jaar.

 Dry2Fresh 

Dry2Fresh is een bedrijfsbegeleidingsprogramma met als doel:
1. Meer grip op diergezondheid rond de transitie.
2. Minder verlies door zieke koeien: een hoger inkomen! 

Hoe hoog zijn uw gemiste inkomsten?

Onderdeel van het Dry2Fresh bedrijfsbegeleidings-programma is de Dry2Fresh Scan. Tijdens deze Scan wordt het geïoniseerd calcium van de koppel gemeten. Dit geeft een heldere analyse van de diergezondheid op een melkveebedrijf.

De Dry2Fresh Scan maakt de omvang van het gebrek aan calcium bij koeien en de daaraan gerelateerde kosten op bedrijfsniveau  zichtbaar. Tussen bedrijven bestaan grote verschillen. Sommige bedrijven hebben wel twee keer zo veel koeien met calciumgebrek dan anderen. Daarnaast zijn de oorzaken zeer divers. Het is dus belangrijk het gebrek per bedrijf volledig in kaart te brengen voor er aan een oplossing kan worden gewerkt.

Interesse? Neem contact met ons op.

Dit bericht is gepubliceerd in Nieuws.

Reacties zijn gesloten.