Mark Rutte ontmoet Blue4Green

Minister president Mark Rutte was onder de indruk van het bezoek aan Universiteit Twente waar hij onder andere sprak met Blue4Green.

Op 6 april bracht minister-president Mark Rutte een werkbezoek aan de Universiteit Twente. Het bezoek stond in het teken van ‘kennis-kunde-kassa’: hoe zet je kennis en innovaties in de markt. Daar sprak hij met verschillende studentondernemers en spin-off bedrijven. Blue4Green was één van de spin-offs die met de Rutte aan tafel mocht zitten voor een uitleg van het bedrijf en om de visie over succesvol innoveren te delen.

Erik Staijen van Blue4Green gaf tijdens het gesprek met de premier aan dat de succesvolle ontwikkeling van het eerste mobiele laboratorium voor dierenartsen door Blue4Green gebaseerd is op drie peilers:

A. Een sterk team

B. Een innovatieve  omgeving  met ruimte voor Top onderzoekers

C. Het financiële ecosysteem

Rutte noemde na afloop van het bezoek de Universiteit Twente de ‘voorloper van Nederland’ als het gaat om het vermarkten van onderzoek.

Louis Hoeks, journalist van het FD, liet in een tweet weten dat de minister president zich lovend had uitgelaten over Blue4Green. Ook in een geluidsfragment op BNR Nieuwsradio prijst Rutte de manier waarop Blue4Green verschillende technologieën samenbrengt. Een mooi compliment om de dag mee af te sluiten.

 

Dit bericht is gepubliceerd in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *