Blue4Green in de Elsevier

Deze week bevat de Economie rubriek van het weekblad Elsevier een artikel over nanotechnologie met als titel ‘Horlogemakers van de nieuwe tijd’. Enkele bedrijven met een nanotechnologisch product worden uitgelicht, waaronder Blue4Green. Het stuk vertelt dat nanotechnologie veel aandacht krijgt van de overheid en ondernemers, waardoor steeds meer producten ontwikkeld worden die nanotechnologie bevatten. Helaas leeft bij vele consument angst voor nanotechnologie, veroorzaakt door spookverhalen uit het verleden. Hopelijk zal deze twijfel het in de toekomst verliezen van de nieuwsgierigheid en van de absoluut positieve resultaten van nanotechnologie. Zo maakt nanotechnologie het voor Blue4Green mogelijk een mobiel laboratorium te maken, waardoor het bloed van dieren in de stal geanalyseerd kan worden en de dieren snel kunnen worden behandeld.

Erik Staijen vertelt in de Elsevier meer over de praktische toepassing van nanotechnologie door Blue4Green. In samenwerking met De Graafschap Dierenartsen passen wij nanotechnologie toe in het Droogstand Management Programma om dierenwelzijn te verbeteren en melkveehouderijen duurzamer te maken. Dit doen wij zonder nanodeeltjes te manipuleren of maken, we meten slechts de deeltjes in het afgenomen bloed van dieren. Dierenartsen gebruiken het resultaat om snel een diagnose te kunnen stellen en om adviezen te geven aan melkveehouders, zodat zij de diergezondheid op lange termijn significant kunnen verbeteren.

De Elsevier is nu te koop in de winkel.

 

Dit bericht is gepubliceerd in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *