Blue4Green op de Rundvee Relatiedagen

Van 2 tot 4 november kwamen veehouders samen op de Rundvee Relatiedagen in Hardenberg. Een groots opgezette en goed georganiseerde beurs waar Blue4Green en De Graafschap Dierenartsen samen aanwezig waren. Melkveehouders kregen in de stand meer informatie over het Droogstand Management Programma dat wij ontwikkeld hebben. De melkveehouders waren zeer geïnteresseerd en stelden goede vragen waaruit maar weer eens blijkt hoe intensief de meeste veehouders met het management van hun koeien omgaan.

Het droogstand management programma komt voort uit het uitgebreide onderzoek dat Blue4Green en De Graafschap Dierenartsen hebben gedaan naar calciumwaarden in het bloed van melkkoeien. Vele koeien blijken aan subklinische melkziekte te lijden; een oorzaak van gezondheidsproblemen en verminderde melk-opbrengst. Door op tijd de calciumwaarden te meten en vervolgens gepaste maatregelen te nemen, kunnen deze problemen voorkomen worden. En dat betekent gezondere koeien en grote financiële besparingen!

Dit bericht is gepubliceerd in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *