Voorlichtingsavond met dierenartsen en veehouders

Onlangs organiseerde Blue4Green een eerste informatieavond met de melkveehouders die deelnemen aan het onderzoek t.b.v. het Droogstand Management Programma. Aan dat onderzoek nemen 23 melkveehouders met in totaal 1500 koeien deel.
Het enthousiasme onder de veehouders is groot, zo bleek tijdens de avond. Het is goed om te zien hoe iedereen er op gebrand is om zijn bedrijf en dieren nog beter te managen.

Zoals de naam doet vermoeden, richt het onderzoek zich op de droogstand-gerelateerde aandoeningen bij melkkooeien: zeker 25% van alle koeien die kalveren, ondervindt naderhand problemen met de energiehuishouding. Door meer inzicht te krijgen in de mineraalbalans van de koe moeten we de opstartproblemen bij koeien na de droogstand significant kunnen verminderen en de duurzaamheid van de koeien verbeteren.

Vorig jaar hebben we een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Innovatie BV van de Graafschap Dierenartsen en de vakgroep BIOS van de UT.
De Lab-on-a-Chip techniek van Blue4Green stelt De Graafschap Dierenartsen in staat onderzoek te doen t.b.v. het Droogstand Management Programma.


Dit bericht is gepubliceerd in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *