Commerciële wereldprimeur in veterinaire diagnostiek

Blue4Green ChipsBlue4Green zal binnenkort een laboratorium ter grootte van een computerchip op de markt brengen. Deze Lab-on-a-chip maakt het mogelijk om bij dieren in de stal of wei met een handheld ‘labbook’ binnen enkele minuten bloed of urine te testen en een betrouwbare diagnose te stellen. De veterinaire praktijk De Graafschap Dierenartsen zal de chip binnenkort in gebruik nemen.

De chip is direct klaar voor gebruik en meet op basis van capillaire elektroforese concentraties van meerdere soorten mineralen in bloed of urine. Daarmee is de chip de eerste in zijn soort. De metingen kunnen met het ‘labbook’ vervolgens worden uitgelezen en opgeslagen. De innovatie kwam tot stand in nauwe samenwerking met Medimate B.V.

Dit bericht is gepubliceerd in Nieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *