Samenwerking in vooruitgang

Om aan te tonen dat haar innovatieve @point of care technologie een doorbraak in het welzijn van dieren kan beteken, heeft Blue4Green een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Samen met de Innovatie BV van de Graafschap Dierenartsen en de vakgroep BIOS van de UT wordt de technologie van Blue4Green – die zich in de laatste fase van ontwikkeling bevindt – ingezet bij het @point of care analyseren van bloed en urine bij 1500 koeien. De techniek van Blue4Green stelt De Graafschap Dierenartsen in staat onderzoek te doen t.b.v. een Droogstand Management Programma voor de melkveehouderij.

Zeker 25% van alle koeien die kalveren ondervindt problemen met de energiehuishouding. Tot nu toe werd algemeen geaccepteerd dat de oplossing uit een potje moest komen, maar met de nieuwe technologie wordt onderzoek t.b.v. een preventieprogramma mogelijk. Door meer inzicht te krijgen in de mineraalbalans van de koe moeten we de opstartproblemen bij koeien na de droogstand significant kunnen verminderen en de duurzaamheid van de koeien verbeteren.

Het project wordt ondersteund door de BIOS vakgroep (Universiteit Twente) waar Blue4Green haar oorsprong heeft. De groep wil met het onderzoek de maatschappelijke relevantie van de ontwikkelde technieken aan tonen en het product naar de marktfase begeleiden.

De samenwerkingsovereenkomst is gesloten in het kader van het programma Nano4Vitality. Dit programma heeft tot doel de toepassing van nanotechnologie in de markten voor voedings- en gezondheidsmiddelen te stimuleren in samenwerkingsprojecten tussen ondernemingen en onderzoeksinstituten. Nano4Vitality is een initiatief van de universiteiten van Wageningen, Nijmegen en Twente en de kennisintensieve ondernemingen in hun regio’s. Het programma is een resultaat van het Kennisbeleid Oost, waarmee de provincies Overijssel en Gelderland samen de kennisintensieve werkgelegenheid stimuleren.

Dit bericht is gepubliceerd in Algemeen.

Reacties zijn gesloten.